Honderd duizenden Nederlanders gaan naar de sauna; elke maand weer zoeken ze lichamelijke en geestelijke ontspanning, plezier en gezelligheid bij saunabaden. Steeds meer gaat de sauna een vast onderdeel van het dagelijks leven worden. Sauna is een weldaad voor lichaam en geest, een fantastisch gevoel van reiniging.

Wij adviseren maximaal drie saunarondes, meer rondes zouden teveel van uw lichaam vergen en zijn ook vermoeiend. Het zou zelfs zo kunnen zijn dan het ontspanningseffect dan totaal verloren gaat.

Als u voldoende hebt aan één of twee rondes dan is dat ook prima. Zelfs een enkele saunaronde kan volstaan. Na een saunaronde is het belangrijk om het kalm aan te doen en goed af te koelen.
Een saunaronde begint met reiniging vooraf, dan de opwarmfase,
sauna2
en de afkoelfase, afsluitend eventueel een warm voetenbad. Dit geheel is goed voor de bloedsomloop. Rust en ontspanning is alles waar het om draait.


 • Laconium
  In onze laconium zult u de diepte werking van de infrarood warmte als zeer intensief en aangenaam ervaren. Infrarood straling is goed voor verstijfde spieren, ontlast vastgewrongen gewrichten, de bloedcirculatie neemt toe, stimuleert de stofwisseling en de afvoer van afvalstoffen, stimuleert celvernieuwing, het weefsel van de huid wordt zuurstofrijk, bevorderd de conditie van de huid. Zorgt voor een algehele ontspanning.
 • Combinatie sauna; aroma en kleurentheraphie (droge sauna)
  Warmte, geur en kleuren geven het ultieme gevoel van welbehagen.
 • Rhassoul  (Stoombad)
  Is een aangenaam warmte-vochtbad met een werking die veel lijkt op die van de sauna. Op grond van het hoge vochtigheidsgehalte is in vergelijking met de sauna al een temperatuur van 40C* tot 50C* voldoende. 
  Door de ideale combinatie van warmte en vochtigheid kan de werking ontspannen, reinigend en verzorgend zijn.
  Vooral bij klachten met betrekking tot de luchtwegen heeft het stoombad een heilzame werking. Ook op de huid heeft het stoombad een uiterst positieve werking. Door het transpireren wordt de huid gereinigd en gaat de huid er soepel en gezond uitzien. Tevens opent stoom de poriën van de huid, bewerkt een diep ontgiften, verwijdert dode huidcellen, vochtbalans van de huid neemt toe, bereid de huid voor op een behandeling.
infra